Kirándulás a Sas-hegyen
2015. július 14. írta: lancaster

Kirándulás a Sas-hegyen

Ez egy meglehetősen rövid bejegyzés lesz, de remélem, így is sikerül elmondanom, amit szeretnék.

Semmi művészeti program, semmi kiállítás, könyv, szobor, film. Viszont a figyelmébe ajánlom minden kedves olvasónak, hogy ha kicsit elfáradt a kapcsolatban, a családban, a munkában, a kötelességekben, a városban, és nincs hova elmenekülni előlük, akkor töltsön el egy fél napot a Sas-hegyi kilátónál. Könnyen megközelíthető, a bátrakat a két lábuk is felviheti, a többieknek pedig ott van a busz, ami egy darabon felbattyog velünk a hegyre. Utána nem sokat kell felfelé sétálni ahhoz, hogy szembe találjuk magunkat egy kis érintetlen természettel a város szívében. Mintha egy zöld zsebet varrtak volna a betonkabátra, olyan ez a hely. Egy menedék.

Én egy nagyon kellemes napot töltöttem el ott valakivel, és néhány francia turistán kívül a világon senki sem zavart minket, sőt az ott dolgozók kifejezetten figyelmesek és kedvesek voltak velünk.

A látvány pedig csodálatos, ahogy a lent elnyúló várost és a körülötte emelkedő hegyeket végignézed a kilátóból.

Sokáig nem sétálhatsz felügyelet nélkül, a tanösvényeken végigvezetnek, ha úgy akarod, nehogy háborgasd azt a nyugodt kis zugot ott, de a kilátóig szabad a járás, és ez is elég ahhoz, hogy ilyesmiket fotózz odafent.

img_20150625_144106.jpg

img_20150625_143809.jpg

dsc_0067.JPG

Szokásos linkek:

http://www.dunaipoly.hu/hu/bemutatohelyek/sas-hegyi-latogatokozpont

https://www.facebook.com/budaisashegy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://journalofart.blog.hu/api/trackback/id/tr737628886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nita_Könyvgalaxis 2015.07.18. 11:37:34

11 évig majd' minden nap jártam a 11. kerületben, a Sas-hegy mégis teljesen kimaradt. Azt hiszem egy kevésbé meleg nyári napon ezt a hiányosságot pótolnom kell. :)

lancaster 2015.07.19. 19:12:26

@Nita_Könyvgalaxis: mindenképp menj fel egyszer, ha másért nem, a látványért
süti beállítások módosítása