Itt és most egy órában
2015. június 25. írta: lancaster

Itt és most egy órában

Ugye, tudjuk, hogy a Hősök terén két lenyűgöző művészeti palota emelkedik a szoborcsoport mellett. A egyikről - nagy bánatomra - jó időre le kell mondanunk, amíg az építészeti plasztika visszaállítja a fényét. A másik azonban változatlanul látogatható.

A múlt héten kedvet kaptam hozzá, hogy egy barátommal zárás előtt egy órával szemügyre vegyem a kortárs művészetet. Ugyanis a Műcsarnok a francia szalonkultúra mintájára idén megszervezte a jelenleg alkotó hazai képzőművészek tárlatát.

Körülbelül azt mutattam, amire számítottam. Volt itt robotrajz, ledfényű festészet, megcsonkított antik szobormásolat, tulajdonképpen a XXI. századi művészek újfajta viszonylata saját magukhoz és magához az alkotáshoz. Nem minden eleme magával ragadó, de egészben nézve érezhető az újítás érdekessége, a régi minták újraértelmezése. A kortárs lényege legfőképpen a valóságunk egy kiragadott nézőpontból való megfogalmazása, és persze a rendelkezésre álló tudos, tapasztalat és erőforrás demonstrálása. Nos, azt mindenki döntse el, mit lát ezeken a szobrokon, festményeken, fotókon, ezen a művészeten.

De beszéljenek inkább a képek.

dsc_0101.JPG dsc_0122.JPG dsc_0120.JPG
dsc_0108.JPG dsc_0114.JPG dsc_0104.JPG
dsc_0115.JPG



dsc_0119.JPG


dsc_0117.JPG


 

Tessék elmenni megnézni!

http://www.mucsarnok.hu/new_site/index.php?lang=hu&t=824&curmenu=101

A bejegyzés trackback címe:

https://journalofart.blog.hu/api/trackback/id/tr37571768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása